En kvart million danskere har ikke råd til motion

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at alle voksne skal være fysisk aktive mindst 30 minutter om dagen, men knap en kvart million danskere mener ikke, at de kan efterleve det råd.

 

dækbillede artikel om sport

Selvom Danmark gør meget ud af, at lave gode og gratis motionsmuligheder i det fri, er det ikke alle der mener, at de har råd. Foto: dr.dk

 

Af Rie Bytoft, 19/08-15

I gennemsnit koster det 1000 kr. årligt at dyrke idræt på egen hånd. Alligevel vurderer 240.000 voksne danskere, at de ikke har råd til at dyrke motion. Sådan lyder de nyeste tal indenfor idrætsforskning i en rapport fra Dansk Idrætsforbund.

Rapporten fastslår, at cirka en fjerde del af danskerne ikke dyrker motion minimum én gang om måneden, og de kan regnes som idrætsinaktive. I undersøgelsen svarer ti procent af de idrætsinaktive, at de synes det er for dyrt at dyrke idræt, hvoraf kun halvdelen af disse ser økonomien som en reel barriere.

Selvom de fleste danskere kan finde 1000 kr. i deres årsregnskab til motion, er økonomien stadig et aktuelt problem. Det er nemlig ikke nødvendigvis den billigste sportsgren, der også er den rigtige for den enkelte.

Prisen spænder ben for motivationen

 I gennemsnit koster det 3000 kr. at træne i et fitnesscenter, 1900 kr. i et idrætsforening og 1000 kr., hvis du træner på egen hånd. Til gengæld kræver den billigste motionsform også, at du kan trives med at træne på mere primitive kår, og at du tilpasser dig vejret.

Drivkraften til at dyrke motion er vidt forskelig fra dansker til dansker, men der tegnes dog et tydeligt billede af, at motionisten i idrætsforeningen vægter det sociale aspekt i træningen højere end dem med et fitnesskort i pungen, hvor den personlige frihed er i højsædet.

Men det er ikke kun hos de 10 % af de idrætsinaktive danskerne, at økonomi spiller en central rolle i valget af motionsform. En fjerde del af alle de idrætsaktive danskere ville vælge en anden form for motion, hvis økonomi ikke var nogen begrænsning for dem.
Øverst på den ønskeliste står ridning og golf, som også er blandt de dyreste sportsgrene.

rhfbh

Mine artikler og andet krims krams lavet på DMJX

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *